Uitgebreide uitleg over product review sites

Product review sites in overvloed in de uitgestrekte zeeën van het internet, maar het vinden van een die onbevooroordeeld en werkt met integriteit kan zijn als het vinden van de spreekwoordelijke naald in een hooiberg.

Consumenten worden overspoeld met informatie en het kan moeilijk zijn om de gerenommeerde parels uit de rest van het puin te vissen. Hier zijn enkele richtlijnen die betrouwbare sites gebruiken bij het naleven van best practices voor websites met productbeoordelingen.

Hoe verzamelt de review website zijn reviews?

Wordt uitgelegd hoe de recensent zijn productbeoordelingen uitvoert? Een belangrijk punt op de checklist voor integriteit is of de site beschrijft hoe producten worden beoordeeld – waar ze opletten, hoe ze een product beoordelen, en of ze de producten zelf kopen of in plaats daarvan recensie-exemplaren gebruiken.

Dit alles moet volledig worden bekendgemaakt en gemakkelijk toegankelijk zijn (niet begraven onderin de voettekst, in de hoop dat de consument het niet zal vinden).

Handige leestip: wat is de zwarte lijst cbr?

De over ons pagina

Is er een pagina over ons? Dit is een cruciaal element om naar te kijken. Veel “recensenten” verschuilen zich in de anonimiteit en je weet nooit zeker wie de site beheert – of wat hun agenda is!

Een belangrijk kenmerk van een eerlijke product beoordelingssite is transparantie. Als de reviewer zichzelf identificeert en enige achtergrond geeft over waarom hij de site heeft gebouwd. Een andere leuke manier waarop merken zich kunnen kenmerken is het naar voren brengen van grappig bol.com reviews. Doordat het een grote aanbieder is werven ze flink wat reviews, waaronder ook een aantal hele leuke. Het marketing team van dit bedrijf gaat er flink mee aan de slag.

Meer informatie rondom de reviews of niet?

Biedt de beoordelingssite andere consumenten- of marketinginformatie, of alleen beoordelingen? Een consumentgerichte site is gericht op de behoeften en belangen van de consument. Gerenommeerde product beoordelingssites bieden gewoonlijk aanvullend advies en praktische informatie naast beoordelingen – niet alleen het aanprijzen van elk product dat ze “beoordelen”.

Check de privacy policy

Heeft de site een privacyverklaring? Als consument heeft u het recht te weten hoe uw persoonlijke gegevens en IP-adres worden gebruikt. Gerenommeerde beoordelingssites zullen de vereiste privacy pagina hebben die gedetailleerd aangeeft hoe uw informatie wordt gebruikt.

Alleen positief is een red flag

Is er een mix van zowel positieve als negatieve beoordelingen? Authentieke, onbevooroordeelde product beoordelingssites hebben een mix van zowel positieve als negatieve beoordelingen.

Pas op voor sites die alleen lovende recensies geven over elk product dat ze beoordelen, of die slechts één product behandelen. Een gerespecteerde reviewsite moet consumentgericht zijn en onverschrokken producten afkeuren die niet voldoen aan de behoeften van het kopende publiek.

Wordt het product fysiek beoordeeld?

Kopen de recensenten de producten zelf? Hoewel er gerenommeerde recensenten zijn die een gratis recensie-exemplaar van een product objectief en onbevooroordeeld kunnen beoordelen, ondermijnt het feit dat ze het gratis hebben gekregen de schijn van objectiviteit. Recensenten die hun eigen producten kopen, kunnen objectief blijven en het product houden aan de normen die een gewone consument zou hanteren.

Vergeet niet dat er eerlijke product beoordelingssites bestaan. Als consument moet u de integriteit van een site beoordelen voordat u de recensies vertrouwt. Voor beoordelingen die u altijd kunt vertrouwen, bezoek WritersIntoMarketers.com [http://writersintomarketers.com] voor info over hoe u kunt leren hoe u zich een weg kunt banen door de online marketing jungle.